Son Dakika Haberleri

Artık Zorunlu Hizmeti Olana Zorunlu Hizmet Tazminatı Ödenecek


Artık Zorunlu Hizmeti Olana Zorunlu Hizmet Tazminatı Ödenecek
Doğu ve Güneydoğuda öğretmen ihtiyacının kapatılmasına yönelik olarak Türk Eğitim Sen'in bu bölgede zorunlu hizmeti olana zorunlu hizmet tazminatı ödensin teklifine Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü sıcak baktı. 30.03.2010 tarihinde Eğitim Sen’in “Zorunlu Hizmete Zorunlu Hizmet Tazminatı Ödensin” teklifine Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü sıcak baktı. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 29.06.2011 tarih ve 43477 sayılı yazısıyla aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.
öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla, zorunlu hizmet bölgelerinde istihdam edilen öğretmenlere, illerin veya yerleşim yerlerinin sosyal, ekonomik, kültürel ve ulaşım imkânları dikkate alınarak kalkınmada öncelikli hizmet tazminatı verilmesi amacıyla ilgili mevzuatlarında gerekli çalışmalarının başlatılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü taslak hazırlayarak Bakanlık Makamına sunmuştur.
Türk Eğitim Sen’in 30.03.2010 tarihindeki “Zorunlu Hizmete Zorunlu Hizmet Tazminatı Ödensin” teklifinde aşağıdaki açıklamalar yer almaktaydı.
www.memurhaber.blogspot.com
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK’un, zorunlu hizmete zorunlu hizmet tazminatı ödenmesi konusunda yaptığı basın açıklamasıdır.
TÜRK EĞİTİM-SEN TEKLİF ETTİ: DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGELERİ İLE MAHRUMİYET BÖLGELERİNDE ÖĞRETMEN AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN ZORUNLU HİZMETE ZORUNLU HİZMET TAZMİNATI ÖDENSİN
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile diğer illerimizin mahrumiyet bölgelerinde öğretmenlerimiz zor şartlar altında görev yapmaktadır. Öğretmenler eş durumu ya da sağlık özrünü gerekçe göstererek, batı illerine ya da merkeze tayinlerini istemektedir. Dolayısıyla bu bölgelerde ciddi bir öğretmen açığı oluşmaktadır.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile mahrumiyet bölgelerinde öğretmen açığının kapatılabilmesi için bu bölgelerin cazip hale getirilmesi, öğretmenlerin buralarda çalışmasının özendirilmesi gerekmektedir.
Bu nedenle Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağı ile ilgili Türk Eğitim-Sen’den görüş isteyen Milli Eğitim Bakanlığı’na, zorunlu hizmete zorunlu hizmet tazminatı ödenmesi teklifinde bulunduk.
Türk Eğitim-Sen, belirlenen hizmet alanlarından 1. hizmet bölgesi alanlarına zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında atananlara 1 brüt asgari ücret, 2. hizmet bölgesi alanlarına zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında atananlara 1,5 brüt asgari ücret 3. hizmet bölgesi alanlarına zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında atananlara 2 brüt asgari ücret tutarında zorunlu hizmet tazminatı ödenmesini ve bu bölgelere isteğe bağlı olarak atatan ve bu kapsamda görev yapmakta olanlara tazminat tutarlarının ½’si oranında zorunlu hizmet tazminatı ödenmesini istedi.
Bu teklifimizin kabul edilmesi durumunda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile mahrumiyet bölgelerinde öğretmen açığı sorunu çözülecek, öğretmenlerin bu bölgelere gönüllü olarak gitmesi sağlanacaktır.
Bu teklife başta Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kabinenin sahip çıkmasını istiyoruz. Aksi takdirde bu bölgelerde öğretmen açığını kapatmak mümkün olmayacağı gibi, öğretmen açığı daha da artacaktır.
Öte yandan sendikamızın Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği taslağıyla ilgili diğer taleplerinden bazıları şunlardır:
www.memurhaber.blogspot.com
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE DE İL EMRİ UYGULAMASI GETİRİLSİN, ÖĞRETMEN ATAMALARI AĞUSTOS VE ŞUBAT AYLARI İÇERİSİNDE YAPILSIN
• Zorunlu Hizmete Zorunlu Hizmet Tazminatı Ödenmelidir.
• Özür Grubu Yer Değiştirmelerde İl Emri Uygulanmalıdır. Aile bütünlüğü korunmalıdır gerekçesiyle; her ikisi de öğretmen olan eşler, istemeleri halinde ayrı ayrı yer değiştirme isteğinde bulunabilmelidir. Ancak bunların aynı yere atamalarının yapılamayan veya yer değiştirme istemeyen eş ilk özür grubu yer değiştirme döneminde herhangi bir şarta bağlı olmaksızın il emrine atanabilir. Öğretmenler, sağlık, eş ve öğrenim durumu özürleri nedeniyle özür gereklerinin karşılanabileceği yerlere yer değiştirme isteğinde bulunabilmelidir. Norm kadro açığı bulunmaması halinde atamaları il emrine, herhangi bir şarta bağlı olmaksızın yapılmalıdır.
• Sözleşmeli Öğretmenlere de İl Emri Uygulanmalıdır. Sözleşmeli öğretmenler kadroya alınıncaya kadar kadrolu öğretmenlerin tüm haklarından yararlanmalıdır gerekçesiyle; Sözleşmeli öğretmenler de, diğer öğretmenler gibi özür grubu yer değiştirme dönemlerinde bir şarta bağlı olmaksızın il emrine atanmalıdır. Sözleşmeli öğretmenler de kadrolu öğretmenlere tanınan atama ve yer değiştirme ile ilgili bu yönetmeliğin tanıdığı tüm haklardan yararlanmalıdır.
• Ağustos ve Şubat Ayları İçinde Atama Yapılmalıdır.
• Özür durumundan yer değiştirme suretiyle atamalar Ağustos ayı içinde ve 1. yarıyıl sonunda yapılmalıdır.
• İl İçi Yer Değiştirmelerde Süre 2 Yıl Olmalıdır.
• 1 Gün Bile Hizmet Puanı Hesabında Dikkate Alınmalıdır.
• Yer Değiştirmelerde Tüm Açık Normlar İlan Edilmelidir.
• Zorunlu Hizmet Bölgelerinde Yapılan Her Türlü Askerlik Hizmeti Zorunlu Çalışma Yükümlülüğünden Sayılmalıdır. Öğretmen Olarak Atanmada Askerliğini Yapmış Olmak Şartı Kaldırılmalıdır.
• Zorunlu Hizmet Tarihi, Yönetmeliğin Yayınlandığı Tarih Olmalıdır.
• Norm Kadro Fazlası Öğretmenlere Bulunduğu Okulda 2 Yıl Norm Kadro Fazlası Olma Hakkı Verilmelidir.
• Kurumun zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamı dışında iken, bu kurumda geçirilen hizmet süreleri zorunlu çalışma yükümlülüğünden sayılmalıdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.memurhaber.blogspot.com

Hiç yorum yok